Jeugdwerk naar code rood

Afgelopen vrijdag is er meegedeeld dat de jeugdwerking in code rood treedt.
Communicatie in tijden van Corona is cruciaal, daarom zouden we nogmaals willen opsommen welke maatregelen er gelden, en veranderd zijn:
- Buiten spelen blijft de norm, dit maximum met 50 personen.
- +12: Dragen van een mondmasker is de norm, bij intense fysieke activiteiten kunnen de mondmaskers eventueel af. Er wordt ten allen tijde social distancing toegepast.
- Binnenspelen gebeurt enkel in uiterste nood:
- - 12: verluchting van de lokalen blijft de norm
- +12: verluchting van de lokalen blijft de norm én er mogen maximum 20 leden per lokaal zijn mits behoud van social distancing en het dragen van een mondmasker. Daarom hebben wij intern besloten om in te zetten op flexibiliteit, wanneer er een hele dag regen voorspeld wordt kan het dus zijn dat de vergadering voor +12 afgeschaft wordt en vervangen wordt door een online activiteit.
- Begeleiding draagt bij ALLE takken een mondmasker.
- Contactlogboeken worden per vergadering bij gehouden om eventuele contact tracing te vergemakkelijken.
- Overnachtingen gaan NIET door, alle takken voorzien een waardige vervang-activiteit voor het weekendje. Verdere info omtrent deze dag wordt gecommuniceerd door de takleiding.
- Ook de eerdere regels blijven gelden: er wordt toegekeken op handhygiëne, klinken worden indien nodig ontsmet, elke tak heeft een eigen afzet- en ophaalplaats, elke tak heeft een eigen wc en lavabo, inter-tak contact wordt vermeden en lokalen worden verlucht.

UPDATE: Jeugdwerk voor 12+ gaat vanaf 30/10 niet meer door, voor onbepaalde duur.

Samen verzetten we meer bergen, daarom dat we ook van jullie, de ouders, enkele tegemoetkomingen verwachtingen:
- Draag bij het afzetten en ophalen van uw kind een mondmasker. Hou afstand van andere ouders en blijf niet keuvelen.
- Indien uw kind positief is getest, in quarantaine moet, drie dagen voor de activiteit symptomen heeft vertoont of in contact is geweest met iemand die resultaten van een test afwacht, hou haar dan thuis. Wees liever té voorzichtig en laat uw kind preventief niet komen.
- Behoort uw dochter tot een risicogroep, vraag dan toestemming bij de huisarts.

Daarnaast zouden we willen benadrukken dat wij handelen binnen het wettelijk kader en het de verantwoordelijkheid van de ouders is hun kind al dan niet naar de scouts te laten komen. Tot slot zouden we willen eindigen met onze leiding maar ook jullie, de ouders en de leden, te bedanken om in deze tijden zo flexibel te zijn. Het is in tijden van een pandemie dat je meer dan ooit merkt dat we samen sterk staan. Samen kunnen we ons steentje bijdragen in de strijd tegen Corona. Indien er vragen zijn kunnen jullie ons, de groepsleiding én leiding, altijd bereiken via mail of telefoon. Hou de moed er in en blijf veilig!