Herinschrijving en ledenstop

Beste ouders, we merken dat het enthousiasme voor de scouts enorm blijft stijgen. Als vincies en scouts maakt het ons enorm blij en moedigen we dit zeker aan! Deze trend zien we ook binnen onze scouts, voornamelijk in onze jongste takken. Uit eigen ervaring hebben we gemerkt dat grote ledenaantallen zowel voor onze leden als leiding niet altijd even optimaal zijn. 

Om de kwaliteit van onze werking te behouden, zouden we onze ledenaantallen strikter willen opvolgen en indien nodig beperken. Wij kiezen ervoor om het plezier tijdens de vergaderingen, weekends en kampen voorop te stellen en te garanderen voor ieder lid.

Vandaar de volgende aanpassingen voor huidige leden:

  1. Ieder huidig lid zal zich moeten herinschrijven via de site voor 14 augustus 2019 via onze site. Dit vind je terug op onze site www.vincies.be, onder het tabblad ‘herinschrijven’. 
    Geen nood. Ieder lid dat ingeschreven was in het scoutsjaar 2018-2019 en zich voor de deadline heeft heringeschreven, krijgt gegarandeerd een plaatsje binnen de Vincies.
  2. Nadat we zicht hebben op alle inschrijvingen en aanmeldingen hanteren we een richtlijn van 20 leden per geboortejaar. De huidige leden zullen sowieso een plaatsje krijgen binnen de Vincies, ookal zijn er momenteel meer dan 20 leden in dit jaar ingeschreven. Dit wil zeggen dat er zal worden aangevuld met nieuwe leden afhankelijk van hoeveel plaatsjes er nog vrij zijn. Bijvoorbeeld: als er 16 leden heringeschreven zijn van het geboortejaar 2008, zal er aangevuld worden met 4 aanmeldingen tot we aan 20 komen. 
  3. Er zal geen bevestigingsmail volgen, maar wanneer u dit formulier met succes hebt ingevuld en het inschrijvingsgeld van 40 euro is overgeschreven op onze groepskas (BE42 7370 4792 8854) is de herinschrijving met succes afgerond. De deadline voor overschrijving is 20 augustus.

Aanpassingen voor nieuwe leden:

  1. Ieder nieuw lid zal zich moeten aanmelden voor 1 september via onze site: www.vincies.be, onder het tabblad ‘nieuwe leden’. Dit is pas beschikbaar vanaf 20 augustus
  2. Nadat we zicht hebben op alle inschrijvingen en aanmeldingen hanteren we een richtlijn van 20 leden per geboortejaar. De huidige leden zullen sowieso een plaatsje krijgen binnen de Vincies. Dit wil zeggen dat er zal worden aangevuld met nieuwe leden afhankelijk van hoeveel plaatsjes er nog vrij zijn. Bijvoorbeeld: als er 16 leden heringeschreven zijn van het geboortejaar 2008, zal er aangevuld worden met 4 aanmeldingen totdat we aan 20 komen. Voor de aanmeldingen van nieuwe leden mogelijk zijn op de site, heeft de groepsleiding al zicht op de aantal heringeschreven leden per geboortejaar. De jaren die niet aangevuld kunnen worden, zullen vermeld worden boven het aanmeldingsfomulier. Indien het geboortejaar van uw dochter hiertussen staat, is er geen plaats meer en zal u uw dochter niet meer kunnen aanmelden en inschrijven binnen de Vincies. 
  3. Ouders van nieuwe leden zullen hiervan op de hoogte worden gebracht via mail ten laatste 5 september 2019. Ouders krijgen hierna de tijd tot en met 20 september om zich definitief in te schrijven door 40 euro lidgeld te betalen op de groepskas (BE42 7370 4792 8854). 
  4. Wanneer u reeds een dochter in de Vincies hebt zitten of u bent een oud Vincie, zullen deze leden voorrang krijgen op aanmeldingen die dit niet hebben. Wanneer dit niet van toepassing is, geldt het moment van aanmelding als maatstaaf. Hoe vroeger de aanmelding, hoe eerder op de lijst. Daarna werken we gewoon naar beneden.
  5. Aanmelding wilt dus zeggen dat dit geen definitieve inschrijving is. Wanneer uw dochter nog twijfelt, kan u nadien nog steeds de keuze maken om haar niet definitief in te schrijven. 

Indien jullie nog vragen hebben, mogen jullie ons gerust contacteren via mail. 

Met vriendelijke groeten

De groepsleiding